Michelin-oplevelser fra hele verden

Franske Michelin-klassikere. November – December 2016
Med menuen “Franske Michelin-klassikere” fejrede vi gastronomiens fædre- land, Frankrig, og præsenterede gæsterne på Nordisk Spisrhus for vores egne, nordiske kreationer i unik kombination med gastronomiske genistreger fra Mi- chelin-restauranterne L’Assiette Champanoise og Le Grand Véfour. Der var ud- søgte delikatesser på menuen – blandt andet hummer, oksehale og vintertrøffel.

French Michelin Classics. November – December 2016
With the menu ‘French Michelin Classics’ we celebrated France, the home of gastronomy. We treated the guests at Nordisk Spisehus to exquisite delicacies such as lobster, oxtail and winter truffle. We drew inspiration from the three-star Michelin restaurant, L’Assiette Champenoise and our associate in Paris, the two- star Michelin restaurant, Le Grand Véfour.

 

tidligere-tema-10-best

World’s 50 Best Restaurants. September – Oktober 2016
I efteråret kunne gæsterne på Nordisk Spisehus nyde gourmetretter fra tre restauranter, der alle ligger inden for top 10 på listen ”World’s 50 Best Restaurants”. Vores køkkenchef og restaurantchef rejste til Wien, hvor de stod i køkkenet sammen med mesterkokken Heinz Reitbauer hos verdens 9.- bedste restaurant, Steirereck. Gæsterne på Nordisk Spisehus kunne efterfølgende opleve Steirerecks vidunderlige signaturret med fjervildt, løg og kartoffel.

Nordisk Spisehus besøgte i sommers restaurant Steirererck i Wien, og her får du vores gastronomiske rejseguide til Østrigs hovedstad

World’s 50 Best Restaurants. September – October 2016
This fall, guests at Nordisk Spisehus had the pleasure of enjoying gourmet dishes from three restaurants, all of which are among the top ten on the list “World’s 50 Best Restaurants”. Our chef and restaurant manager travelled to Vienna to visit renowned chef, Heinz Reitbauer, at the world’s ninth best restaurant, Steirereck. Guests at Nordisk Spisehus were afterwards treated to Steirereck’s wonderful signature dish with poultry, onions and potatoes.

 

nordisk-spisehus-50best3

 

World’s 50 Best Restaurants. Juli – august 2016
I foråret udkom listen “The World’s 50 Best Restaurants 2016.” Dét fejrede vi på Nordisk Spisehus ved at servere retterne fra tre af de mest bemærkelsesværdige køkkener på listen. Gæsterne kunne bl.a. smage New York-restauranten Le Bernardins berømte og beundrede anretning med helleflynder, bønner og musling.

Nordisk Spisehus’ køkkenchef, Jacob Freitag, har stået i køkkenet hos verdens 6. bedste restaurant. Læs hans guide til Mirazur i Sydfrankrig

World’s 50 Best Restaurants. July – August 2016
The list, “The World’s 50 Best Restaurants 2016” was published in spring. We celebrated this at Nordisk Spisehus by serving dishes from three of the most remarkable
kitchens on the list. For instance, the guests could taste the New York restaurant, Le Bernardin’s famous and much admired dish with halibut, beans and mussel.

 

Nordisk-spisehus-kokkeriet

København. Maj – juni 2016
Friske og lysegrønne granskud, årets første asparges og smagfulde Rømørejer. Menuen ”København” var inspireret af den danske natur og udviklet i samarbejde med de dygtige folk fra Michelin-restauranten Kokkeriet i København. Gæsterne på Nordisk Spisehus kunne bl.a. opleve Kokkeriets smukke og forførende dessert ”Kongen af Danmark.”

Nordisk Spisehus besøgte Kokkeriet i foråret, og her får du deres gastronomiske rejseguide til København

Copenhagen. May –June 2016
Fresh and green spruce shoots, the first asparagus and tasty Rømø shrimps. The menu ‘Copenhagen’ was inspired by Danish nature and developed in collaboration with the skilled people from Michelin-star restaurant Kokkeriet in Copenhagen. The guests at Nordisk Spisehus could experience Kokkeriet’s beautiful and seductive dessert “King of Denmark” among other tasty offerings.

 

Webimage Stockholm

Stockholm. Marts – april 2016

Med menuen ”Stockholm” tog vi gæsterne med tilbage til det oprindelige, nordiske køkken og forkælede deres smagssanser med udsøgte gourmetretter fra tre kreative og kompromisløse Michelin-restauranter i Stockholm: Esperanto, Ekstedt og Restaurang Volt. Gæsterne kunne blandt andet opleve en fantastisk servering bestående af sprød boghvede, rå kammusling og smagfuld løvstikke-creme.

Køkkencheferne har besøgt vores nordiske naboer, og her deler ud af deres gastronomiske tips til Stockholm

Stockholm. March – april 2016

With the ‘Stockholm’ menu, we brought our guests back to the original, Nordic cuisine and treated their taste buds with exquisite gourmet dishes from three creative and uncompromising Michelin restaurants in Stockholm: Esperanto, Ekstedt and Restaurang Volt. Our guests were for instance treated to a fantastic dish consisting of crispy buckwheat, raw scallop and tasty lovage cream.

 

webbanner_Stockholm_tidligereTemaer

Sydamerika. Januar – februar 2016

I årets koldeste og mørkeste måneder kunne Nordisk Spisehus’ gæster tage med på en eksotisk Michelin-rejse og opleve en af tidens største gastronomiske trends – det sydamerikanske køkken. Køkkenchef, Kasper Pelle Christensen, hentede eksotiske opskrifter hjem fra to af Brasiliens mest kreative Michelin-restauranter, Maní og Tuju, og derudover kunne gæsterne smage en ret fra Claus Meyers restaurant Gustu i Bolivia. På menuen var blandt andet sukkersyltede græskar og brasiliens nationalret ’feijoada’. De vilde og eksotiske smagsnuancer stod i spændende modspil til Nordisk Spisehus’ egne, nordiske kreationer.

Skal du selv til Sydamerika? Læs Nordisk Spisehus’ guide til de bedste gourmetoplevelser i São Paulo

South America. January – February 2016

In the coldest, darkest months of the year, guests at Nordisk Spisehus were taken on an exotic Michelin voyage, experiencing one of the greatest gastronomic trends of our time – South American cuisine. Head chef, Kasper Pelle Christensen, had acquired recipes from two of Brazil’s most creative Michelin restaurants, Maní and Tuju. Guests were also treated to a course from Claus Meyer’s restaurant Gustu in Bolivia. The menu included such delicacies as pickled sugar pumpkin and the national dish of Brazil, feijoada. These offbeat, exotic flavours formed a fascinating contrast to Nordisk Spisehus’s own Nordic creations.

 

tidligere temaer SF

San Francisco. November – December 2015

Gæsterne på Nordisk Spisehus kunne opleve udsøgt gastronomi med inspiration fra det multikulturelle San Francisco. Forud for menuen besøgte køkkenchef, Jacob Freitag, byens to-stjernede Michelin-restaurant Acquerello og deres stjernekok Suzette Gresham. Resultatet af mødet blev en helt enestående menu bestående af gourmetretter, der var baseret på Acquerellos italienske og amerikanske fusionskøkken og sammensat med Nordisk Spisehus’ egne traditioner og råvarer. Gæsterne kunne for eksempel smage en udsøgt servering med tagliatelle af blæksprutte og glaskål, krydret med hvidløg, chili og persille.

Har du fået appetit på San Francisco? Læs Nordisk Spisehus’ guide til de bedste gourmetoplevelser i San Francisco 

San Francisco. November – December 2015

Guests of Nordisk Spisehus enjoyed exquisite gastronomy inspired by multicultural San Francisco. Prior to developing the menu, Head Chef Jacob Freitag visited the city’s two-star Michelin restaurant Acquerello and its celebrity Chef Suzette Gresham. This meeting inspired the creation of a superb menu based on Acquerello’s Italian and American fusion cuisine, and was combined in exciting ways with Nordisk Spisehus’ own traditions and ingredients. For example, guests could enjoy a wonderful dish of cuttlefish and turnip cabbage tagliatelle seasoned with garlic, chili and parsley.  

 

PageLines- NS_Webbanner_TidligereTemaer_europa.jpg

Tour de Michelin Europa. August – September 2015

Gæsterne på Nordisk Spisehus skulle denne sensensommer ikke længere væk end M.P. Bruuns Gade for at mærke stemningen af afslappet ferie og luksuriøs sommer i Sydeuropa. Sammen med den tre-stjernede Michelin-restaurant Akelarre i Spanien og den to-stjernede Michelin-restaurant Belcanto i Portugal, udviklede Nordisk Spisehus’ team af kokke og tjenere en sublim menu med det bedste fra gastronomiens verden i Nord og Syd. På menuen var blandt andet Akelarres anmelderroste fiskeret med torsk og Belcantos ret med den eventyrlige titel “Hønen der lagde guldæg”.

Tour de Michelin Europa. August – September 2015

During the late summer, guests at Nordisk Spisehus had to look no further than M.P. Bruuns Gade to get the feel of relaxing holiday and luxurious summer in Southern Europe. Together with three-star Michelin restaurant Akelarre in Spain and two-star Michelin restaurant Belcanto in Portugal, Nordisk Spisehus’ skilled team of chefs and waiters created an utterly sublime menu with the best gastronomy has to offer in the North and the South. The menu featured Akelarre’s critically acclaimed fish dish with cod and Belcanto’s dish with the fairy tale title “The goose that lay the golden egg”.

 

Nordisk-Spisehus-Michelin-tidligere temaer

Nice & Paris. Juli – August 2015

Denne sommer kunne gæsterne på Nordisk Spisehus opleve nordiske kreationer i forrygende kombination med retter fra tre af Frankrigs mest prestigefyldte Michelin-restauranter. Restaurant La Chèvre d’Or, der ligger ved den solbeskinnede franske Riviera, var inspirationskilde til en helt sublim ret med rejer, østers og basilikum. I gastronomiens hovedstad Paris samarbejdede Nordisk Spisehus med den trestjernede Michelin-restaurant Pavillon Ledoyen om en fantastisk vildret, og på en forårsdag i maj mødtes vores køkkenchef, Kasper Pelle Christensen, med chefkokken fra den historiske Michelin-restaurant Le Grand Véfour for at udvikle en eneste stående sommerdessert med tre slags jordbær.

Nice & Paris. July – August 2015

This summer, guests at Nordisk Spisehus were able treat themselves to Nordic creations in wonderful combination with dishes from three of France’s most prestigious Michelin restaurants.
Located on the sunny French Riviera, restaurant La Chèvre d’Or inspired an utterly sublime dish  with shrimps, oysters and basil. In the capital of gastronomy, Paris, Nordisk Spisehus collaborated with three-star Michelin restaurant Pavillon Ledoyen to create an exquisite game dish. And on a spring day in May, Chef Kasper Pelle Christensen met with the chef of the historic Michelin restaurant Le Grand Véfour and created a superlative summer dessert with three types of strawberry.

 

Nordisk-Spisehus-Michelin-tidligere temaer

Greatest Michelin. Maj – Juni 2015

Igennem tiden er det blevet til mere end 40 Michelin-samarbejder her på Nordisk Spisehus. Tre samarbejder har betydet noget helt særligt for os – det er nemlig de tre trestjernede Michelin-restauranter, som I gæster igennem tidens løb har syntes allerbedst om: Eleven Madison Park, Michel Bras og El Celler de Can Roca, hvor sidstnævnte nu også er hædret som Verden Bedste Restaurant 2015. I menuen ’Greatest Michelin’ satte vi fokus på de bedste retter fra netop disse tre Michelin-restauranter, og således kunne gæsterne blandt andet nyde rødtunge i selskab med fennikel og bergamot, ragout af frølår og en helt fantastisk dessert baseret på forårets grøntsager.

Greatest Michelin. May – June 2015

Over the years, Nordisk Spisehus has collaborated with more than 40 Michelin-star restaurants. Three of these collaborations struck a special cord with us – namely, the three-star Michelin restaurants, which our guests have rated the highest through the years: Eleven Madison Park, Michel Bras and El Celler de Can Roca, the latter recently being celebrated as the World’s Best Restaurant 2015. In our menu ‘Greatest Michelin’, we focused on the best dishes for these three Michelin restaurants, giving our guest a chance to enjoy lemon sole accompanied by fennel and bergamot, frog’s leg ragout and an absolutely marvellous dessert based on spring vegetables.

 

tidligere temaer

London & San Francisco. Marts – April 2015
Den gastronomiske rejse gik til de to multikulturelle storbyer, London og San Francisco, hvor den kulinariske scene emmer af etnicitet og autenticitet. Nordisk Spisehus’ gæster kunne opleve sublime gourmet-retter inspireret af den autodidakte kok fra London, Heston Blumenthal, der står bag den 3-stjernede Michelin-restaurant The Fat Duck og er ophavsmand til den 2-stjernede Michelin-restaurant Dinner by Heston Blumenthal. Retterne fra London fik smukt modspil af San Franciscos mest hæderkronede, kulinariske oplevelser. Nordisk Spisehus’ kokke-team samarbejdede tæt med den italiensk-inspirerede 2-stjernede Michelin-restaurant Acquerello, den japansk-inspirerede 1-stjernede Michelin-restaurant, Ame samt den fransk-inspirerede Atelier Crenn, og resultatet talte for sig selv.

London & San Francisco. March – April 2015

Our gastronomic journey went to the multi-cultural cities of London and San Francisco where the culinary scene oozes ethnicity and authenticity. Guests at Nordisk Spisehus’ were able to experience sublime gourmet dishes inspired by London-based self-taught chef Heston Blumenthal, who is behind three-star Michelin restaurant The Fat Duck and the mastermind of two-star Michelin restaurant Dinner by Heston Blumenthal. The dishes from London were wonderfully contrasted by San Francisco’s most renowned, culinary experiences. Nordisk Spisehus’ team of chefs cooperated closely with Italian-inspired, two-star Michelin restaurant Acquerello, Japanese-inspired one-star Michelin restaurant Ame and French-inspired Atelier Crenn, and the result spoke for itself.

 

tidligere_temaer

København. Januar – Februar 2015
Til København-temaet samlede Nordisk Spisehus noget af det bedste indenfor dansk gastronomi. 5 af landets bedste Michelin-restauranter blev stolt præsenteret på restaurantens menukort, og fortolkninger af retter fra Clou, Studio, Kadeau, Kokkeriet og Søllerød Kro blev flot modtaget af Nordisk Spisehus’ gæster. Gæsterne nød en menu, der emmede af autencitet og naturlighed, og hvor udtrykket blev yderligere forstærket af den enkle og rå nordiske stemning med patineret guld i elegant samspil med billeder af vejrbidte træplanker.

Copenhagen. January – February 2015

For the Copenhagen Michelin-theme, Nordisk Spisehus brought together some of the very best features of Danish gastronomy. Five of the country’s best Michelin restaurants were proudly presented on the menu, and reinterpretations of renowned dishes from Clou, Studio, Kadeau, Kokkeriet and Søllerød Kro were praised and applauded by the Nordisk Spisehus guests. The guests were served a menu that exuded nature and authenticity, and the whole culinary experience was further elevated by the simple and raw Nordic atmosphere with patinated gold in a unique interplay with images of weathered wooden planks.

 

Nordisk Spisehus tidligere temaer Oslo & Stockholm

Oslo & Stockholm. Oktober – december 2014
Med Michelin-temaet Oslo & Stockholm satte Nordisk Spisehus for en stund kursen hjemad. Gæsterne blev taget med på en rejse tilbage til gourmetrestaurantens nordiske rødder i en 360 graders autentisk helhedsoplevelse. Retterne var enkle og råvarerne ærlige med sanseindtryk inspireret af nordens uberørte natur og duften af vilde urter og planter. Udsmykningen i restauranten, i sammenspil med retterne, skabte en enestående stemning af nordisk harmoni, ro og renhed.  Gæsterne oplevede det moderne nordiske køkken fra sin allerbedste side med retter fra Michelin-restauranterne Bagatelle, Ylajali, Ekstedt, Gastrologik og Oaxen Krog. I tråd med temaet blev der også vist en flot video, som præsenterede alle 5 Michelin-restauranter og deres chefkokke.

Oslo & Stockholm. October – December 2014

For a while, Nordisk Spisehus directed its course homeward with the Michelin-theme Oslo & Stockholm. The guests were taken on a journey back to the gourmet restaurant’s Nordic roots on a 360 degree authentic journey. The dishes were simple and the ingredients were honest with the sense impression of the untouched Nordic nature and the scent of wild herbs and plants. Together with the dishes, the restaurant’s décor created a unique vibe of Nordic harmony, calmness and purity. The guests experienced the modern Nordic cuisine at its best, with dishes from the Michelin-restaurants Bagatelle, Ylajali, Ekstedt, Gastrologik and Oaxen Krog. In line with the theme, a beautiful video presenting all 5 Michelin-restaurants and their chefs was also shown.

tidligere_temaer

Tokyo & Barcelona. Juli – oktober 2014
Nordisk Spisehus gæster fik en oplevelse udover det sædvanlige med Tokyo & Barcelona-temaet. Med en unik menu i gastronomisk topklasse, der appellerede til alle sanser, skulle gæsterne både spise med fingre, pinde og bestik. Mødet mellem to af verdens førende gastronomiske byer, Tokyo & Barcelona, som hver især har højtprofilerede Michelin-restauranter og kokke, dannede rammerne for dette spektakulære Michelin-tema på Nordisk Spisehus. Gæsterne kunne opleve traditionelle Michelin-restauranter fra Barcelona som ABaC og Enoteca, men også den mere finurlige og vovede tapasrestaurant Tickets. Fra Tokyo smagte gæsterne på Nordisk Spisehus fortolkninger af retter fra velkonsoliderede Michelin-restauranter som Nihonryori Ryugin og den hastigt opblomstrende Amour.

Tokyo & Barcelona. July – October 2014

For the Tokyo & Barcelona-theme the guests at Nordisk Spisehus were in for a treat. With a unique and outstanding menu, appealing to all senses, the guests had to eat with their fingers, chopsticks and cutlery. The meeting between Tokyo & Barcelona, two of the world’s leading gastronomic cities, who each have high profiled Michelin-restaurants and chefs, provided the setting for this spectacular Michelin-theme at Nordisk Spisehus. The guests enjoyed dishes from Barcelona such as ABaC and Enoteca but also the fanciful and daring tapas restaurant Tickets. From Tokyo, the guests experienced Nordisk Spisehus’ own interpretations of dishes from consolidated Michelin-restaurants such as Nihonryori Ryugin and the flourishing Amour.


Michelin fra Paris og New York i Aarhus

Paris møder New York. April – juni 2014
Kontrasterne mellem de to gastronomiske hovedstæder blev fremhævet, da fem af verdens mest anerkendte Michelin-restauranter blev fortolket under temaet Paris møder New York. Retter fra Le Pergolèse og Pierre Gagnaire i Paris samt Eleven Madison Park, Jean Georges og Per Se i New York blev hyldet i form af en menu, som på fornemste vis koblede det klassiske franske køkken sammen med de nyeste gastronomiske teknikker fra New York. Restauranten fik et flot forårsagtigt løft, da den blev prydet med silhuetter fra de to byers mest berømte bygningsværker i smukke lyse og orange toner. I tråd med temaet blev der også vist en flot video, som præsenterede alle 5 Michelin-restauranter.

Paris meets New York. April – July 2014

The contrasts between the two gastronomic capitals were highlighted when five of the world’s most recognized Michelin-restaurants were interpreted under the theme Paris meets New York. Dishes from Le Pergolése and Pierre Gagnaire in Paris and Eleven Madison Park, Jean Georges and Per Se in New York were honoured in a distinguished menu that linked the classical French kitchen with the newest gastronomic techniques from New York. The restaurant had a spring-like look decorated with silhouettes from the two cities’ most famous buildings, in beautiful bright and orange tones. In line with the theme, a beautiful video presenting all 5 Michelin-restaurants was also shown.

 

Hyldest til Michelin i Aarhus

En hyldest til Michelin. Februar – april 2014
En sand perlerække af Michelin-restauranter blev hyldet, da Nordisk Spisehus præsenterede retter fra 5 af verdens mest anerkendte Michelin-restauranter, elBulli, El Celler de Can Roca, The Fat Duck, Geranium og Michel Bras. Alle retterne blev fortolket af Nordisk Spisehus med respekt og affektion for deres forbilleder indenfor avantgarde cuisine. Gæsterne kunne nyde en uimodståelig tatar af torsk og østers med sprøde salatstokke og letrøget kalvemarv udarbejdet af elBulli, som i en lang årrække blev kåret som verdens bedste restaurant. Alle retterne blev smukt akkompagneret af nøje udvalgte vine, som fremhævede de raffinerede smage.

A Tribute to Michelin. February – April 2014

Tribute was paid to a series of Michelin-restaurants when Nordisk Spisehus presented distinguished dishes from five of the world’s most acclaimed Michelin-restaurants elBulli, El Celler de Can Roca, The Fat Duck, Geranium and Michel Bras. Every dish was interpreted by Nordisk Spisehus with respect and affection for their role models within avant-garde cuisine. The guests could enjoy an irresistible cod and oyster tartar with crispy salad and lightly smoked veal marrow composed by elBulli, elected the best restaurant in the world for many years. The dishes were beautifully accompanied by carefully selected wines, which highlighted the refined tastes.


Michelin stjernedrys fra Matador i Aarhus

Stjernedrys fra Matadors tid. November 2013 – januar 2014
En gastronomisk rejse tilbage til tiden omkring Matador med nyfortolkninger af både herskabet og tjenestefolkets livretter. En kontrastfyldt menu, som emmede af tradition og nyfortolkning i skøn forening. Retterne kaldte minderne og nostalgien frem – eksempelvis ”Bankdirektørens stegte andebryst” med rødkål og kartofler og ”Herskabets stegte hummer” med friskost og østerssauce. Restaurantens indretning var inspireret af skønne, gamle brokade-tapeter og Madam Blå – kontrasterne skabte en hyggelig stemning i temaets ånd.

Stardust from Matador’s time. November 2013 – January 2014

We set off on a gastronomic journey back to the Matadors days with new interpretations of the lord’s  and the servants’ favorite dishes. The contrasted menu presented tradition and innovation in perfect harmony. The dishes called out memories and nostalgia, for example “The Bank Manager’s roasted duck” with red cabbage and potatoes, and “The Lord’s lobster” with cream cheese and oyster sauce. The décor in the restaurant was inspired by beautiful old brocade-wallpapers and Madame Blue – contrasts that created a pleasant atmosphere in light of the theme.

 

Michelin fra Rom i Aarhus

Rom. September – november 2013
Smagen af eksotiske råvarer fra det traditionelle, italienske køkken og stemningsfuld indretning inspireret af livet i Roms maleriske gader. Menuen bestod af klassiske, italienske retter, med et nordisk twist, som kalvebryst med tun-emulsion, cremet polenta med parmesan og panna cotta med cremet sorbet og sprødt. Vinmenuen bød på de bedste italienske klassikere og et par spændende, nye overraskelser. Nordisk Spisehus afholdt en temaaften med fornemt besøg af Michelin-kokken Giulio Terrinoni, som i samarbejde med Nordisk Spisehus’ køkken, skabte 6 Michelin-værdige retter for aftenens gæster.

Rome. September – November 2013

The atmosphere oozed of exotic ingredients from the traditional Italian kitchen combined with an evocative décor inspired by the picturesque streets in Rome. The menu was composed of classic Italian dishes with a Nordic twist, such as breast of veal with tuna-emulsion, creamy polenta with parmesan and panna cotta with creamy sorbet and crisps. The wine menu offered the best Italian classics and a couple of exciting new surprises. Nordisk Spisehus held a theme night with a distinguished visit from the Michelin-chef Giulio Terrinoni, who in corporation with Nordisk Spisehus’ kitchen, created six  Michelin-worthy dishes for the guests.


Michelin fra Paris i Aarhus

Paris. April – september 2013
Romantisk forår i Paris – Michelin-guidens hjemland! Et tema inspireret af de parisiske Michelin-mastodonter: Senderens, Pierre Gagnaire, Epicure, Pavillon Pergolèse og Ledoyen. En alsidig menu – blandt andet en vidunderlig klassisk fransk ”Tournedos Rossini” med masser af tyngde – til Restaurant Senderens´ michlin-berømmede ret ”Laks, wasabi, crème og miso”, der er skabt ud fra en tydelig fascination af det asiatiske køkken. Vinmenuen gav en levende tur rundt i spændende afkroge af Frankrig. Restaurantens gulv var dækket af brosten og græs, og fra højtalerne flød parisisk cabaret-musik – foråret fandt i hvert fald vej til Nordisk Spisehus.

Paris. April – September 2013

Romantic springtime in Paris – Home of the Michelin-guide! A theme inspired by the Parisian Michelin-mastodonts: Senderens, Pierre Gagnaire, Epicure, Pavillion Pergolése and Ledoyen. A versatile menu presenting for example the the classic heavy dish “Tournedos Rossini”– and the  famous Asian-inspired dish “Salmon, wasabi, cream and miso” from restaurant Senderens, The wine menu gave a vivid tour to exciting corners of France. The restaurant’s floor was covered in cobblestone and grass with Parisian cabaret music flowing from the speakers. The spring certainly found its way to Nordisk Spisehus.


Michelin fra New York i Aarhus

New York. Januar – marts 2013
Gæsterne kunne opleve lækre retter fra supertrendy og anerkendte restauranter i New York, som alle er blevet hædret med stjerner i den eftertragtede Michelin-guide: ACME, Gordon Ramsey, Ai Fiori, La Bernardine og Jean Georges. En New Yorker-menu præget af rene smagsnuancer – eksempelvis en blændende ret, inspireret af La Bernardines famøse seafood, bestående af mager tun, laks, ingefær og lime med delikat modspil af cremet foie gras. Komplimenteret af en knivskarp vinmenu udelukkende sammensat af vine fra ’The Big Apple’ og USA, som tilsammen gav gæsterne en oplevelse af at være på en restaurant midt i den pulserende storby New York.

New York. January – March 2013

The guests enjoyed delicious dishes from super trendy and recognized restaurants in New York, all of which have been honered with stars in the prestigious Michelin-guide: ACME, Gordon Ramsey, Ai Fiori, La Bernadine and Jean Georges. A New York-menu characterised by authentic flavours – for example, a mouth-watering dish inspired by La Bernadines famous seafood consisting of lean tuna, salmon, ginger and lime with a delicate contrast of creamy foie gras. Complimented by a razor-sharp wine menu, solely composed by wines from “The Big Apple” and the USA, had  the guests sense the atmosphere of the vibrant big city, New York.


Michelin fra Danmark i Aarhus

Dansk Michelin-tema. November 2012 – januar 2013
Et stjernespækket tema med vidunderlige retter kreeret af kokkene Paul Cunningham, Thomas Rode, Christian Ebbe, Thomas Hermann og Heston Blumenthal. Paul Cunningham, som slår sine folder på Henne Kirkeby Kro, havde kreeret en fabelagtig pighvar med røget oksemarv. Thomas Hermann, tidligere køkkenchef på Restaurant Nimb, duperede med ryg af vildsvin og Thomas Rode, fra Kong Hans’ kælder skabte en himmelsk ret af østers, rugbrøds-crumble og creme double. Restaurantens vægge var prydet med fotos af de smukke herrer og små citater til gæsterne som fuldendte Michelin-oplevelsen.

Danish Michelin-theme. November 2012 – January 2013

A star-studded theme with wonderful dishes created by the chefs Paul Cunningham, Thomas Rode, Christian Ebbe, Thomas Hermann and Heston Blumenthal. Paul Cunningham, chef at Henne Kirkeby Kro, created a fabulous turbot with smoked beef marrow. Thomas Hermann, former chef at restaurant Nimb, impressed with saddle of wild boar, and Thomas Rode from Kong Hans’ Kælder created a heavenly dish with oysters, rye-bread crumble and cream double. The restaurant walls were decorated with photos of the handsome chefs and with little quotes for the guests to complete the Michelin-experience.


Skov tema

Nordisk skov-tema. September 2012 – oktober 2012
Det nordiske efterår inspirerede til et skov-tema og en spændende menu med elge tartar, røget marv, vildsvin og due i selskab med sensommerens allerbedste råvarer. Væggene i restauranten var prydet med stemningsfyldte billeder fra den nordiske skov, og lydspor fra nordiske, vilde dyr blandede sig med baggrundsmusikken – en vaskeægte naturoplevelse for alle sanser!

Nordic Forest-theme. September – October 2012

The Nordic fall inspired a forest theme and an intriguing menu with moose tatar, smoked marrow, wild boar and pigeon accompanied by the finest late summer ingredients. The walls of the restaurant were decorated with thematically linked pictures from the Nordic forests, and audio tracks of Nordic, wild animals mixed with the background music – a true nature experience for all the senses.